عکاسی پرسنلی

عکاسی پرسنلی

عکاسی پرسنلی نوعی عکاسی است که برای ثبت تصاویر رسمی افراد استفاده می شود. این تصاویر اغلب برای استفاده در مدارک شناسایی، گواهینامه ها و سایر اسناد رسمی استفاده می شوند. عکاسی پرسنلی معمولاً در یک آتلیه عکاسی یا محیطی کنترل شده دیگر انجام می شود.

تجهیزات مورد نیاز برای عکاسی پرسنلی به عوامل مختلفی بستگی دارد، از جمله بودجه، نیازهای خاص مشتری و ترجیحات شخصی عکاس.

با این حال، برخی از تجهیزات اساسی که معمولاً برای این نوع عکاسی استفاده می شوند، عبارتند از: دوربین DSLR یا بدون آینه با لنز استاندارد یا تله فوتو، سه پایه برای تثبیت دوربین، فلاش برای روشنایی، تجهیزات جانبی مانند نورگیر، بازتابنده و سایر وسایل نورپردازی.

در اینجا چند نکته کلیدی برای عکاسی پرسنلی آورده شده است: از یک پس زمینه ساده استفاده کنید تا توجه را به سوژه جلب کند. از نورپردازی مناسبی استفاده کنید تا سوژه را به خوبی روشن کند. از سوژه خود بخواهید که چهره خود را در حالت طبیعی قرار دهد و به دوربین نگاه کند.

از تنظیمات دوربین خود برای ایجاد عکس هایی با کیفیت بالا استفاده کنید. در اینجا چند نکته اضافی برای عکاسی پرسنلی آورده شده است: از سوژه خود بخواهید که لباسی بپوشد که مناسب موقعیتی است که عکس برای آن گرفته می شود.

از سوژه خود بخواهید که آرایش و موهای خود را به گونه ای انجام دهد که مناسب عکس باشد. اگر سوژه شما کودک است، از آنها بخواهید که در طول عکسبرداری آرام بمانند. با رعایت این نکات می توانید عکس های پرسنلی با کیفیتی را ثبت کنید.

تقریبا تمام افراد تجربه گرفتن عکس پرسنلی را دارند. معمولاً از پایین‌ترین سن افراد نیاز به عکس های پرسنلی پیدا می کند. از کودکی در مقطع پیش دبستان تا آخرین سالهای زندگی همواره نیاز به عکس پرسنلی برای افراد وجود دارد.

عکس پرسنلی دارای مشخصاتی است که آن را با دیگر عکس ها متفاوت می نماید. با دیدن ظاهر عکس پرسنلی، شاید تصور شود عکسی ساده است که به مهارت و توانایی خاصی برای عکاسی نیاز ندارد.

اما برخلاف این تصور گرفتن عکس پرسنلی دارای قوانین خاصی است و نیاز به مهارت بالایی دارد. اگر قصد گرفتن عکس پرسنلی را دارید باید به بهترین آتلیه عکاسی در اصفهان مراجعه کنید.

آتلیه عکاسی انعکاس در زمینه عکاسی و فیلمبرداری از مراسم عروسی، تهیه بهترین کلیپ فرمالیته با اقساط طولانی، عکس پرسنلی، عکس اسپرت، عکس نامزدی، عکس کودک، عکس تبلیغاتی، عکاسی صنعتی، لیت عکاسی آماده خدمت رسانی به شما عزیزان است.

عکاسی پرسنلی

بسیاری مواقع پیش آمده که عکس پرسنلی خود را تهیه کرده‌اید، اما بعد از مراجعه به اداره مربوطه آن را قبول نکرده و شما مجبور به گرفتن عکسی دیگر شده اید. در این مطلب سعی شده اطلاعات کاملی در زمینه عکاسی پرسنلی در اختیار شما عزیزان قرار داده شود.

عکس پرسنلی

عکس پرسنلی چیست؟

در تعریف عکس پرسنلی می توان گفت هنگام تهیه اوراق مربوط به احراز هویت اشخاص، عکس الصاقی عکس پرسنلی می باشد.

عکاسی پرسنلی در واقع جزئی از عکاسی از چهره و پرتره ی افراد است که با هدف استفاده در سیکل اداری تهیه می گردد و برخلاف تصور عامه احتیاج به تخصص و تجربه زیادی دارد.
امروزه با استفاده از دوربین های پیشرفته عکاسی پرسنلی راحت تر شده و عکاس می توانند عکس گرفته شده را در دوربین دیجیتال مشاهده نموده و چنانچه از نتیجه کار راضی نبوده باشد، مجددا اقدام به عکاسی نماید.

قوانین عکس پرسنلی

هنگام مراجعه به ادارات و مراجع قانونی ضوابط و قوانینی در مورد عکس پرسنلی در اختیار افراد قرار داده می شود که در عکاسی پرسنلی این قوانین لحاظ می گردد و به شرح زیر می باشد.
عکس باید تمام رخ باشد، پس زمینه ی عکس سفید باشد، نداشتن عینک و پوشش مناسب و رعایت شئونات اسلامی در عکس رعایت شود. عکس پرسنلی باید دارای کیفیت بسیار بالایی باشد.

صورت شخص کاملا مشخص باشد و توسط مراجع قانونی تایید گردد. عکس های پرسنلی معمولاً در ابعاد کوچک چاپ می گردد. در مراکز قانونی ابعاد عکس مورد نظر تعیین می گردد.

در بیشتر مواقع عکس 4*3 مورد نظر است و معمولاً در همین ابعاد عکس پرسنلی تهیه می گردد. مگر اینکه اداره مورد نظر سایز دیگری را در مدارک لازم برای احراز هویت ذکر کرده باشد.‌
عکس پرسنلی برای انجام امور اداری و اسناد شناسایی تهیه می گردد. از موارد استفاده عکس پرسنلی می توان به شناسنامه، کارت ملی، گواهینامه رانندگی، گذرنامه، الصاق بر روی مدارک تحصیلی و… اشاره کرد.

عکس پرسنلی چیست؟

همچنین امکان نشان دادن عکس به مشتری قبل از چاپ، رضایت بیشتر مشتری را به همراه دارد. به طور کلی اصولی برای عکاسی پرسنلی وجود دارد، که رعایت آنها هنگام عکاسی ضروری می باشد. در ذیل به این اصول اشاره می گردد.

اصول گرفتن عکس پرسنلی

۱. پس زمینه

هنگام عکاسی پرسنلی توجه داشته باشید پس زمینه عکس حتماً باید سفید باشد. شما با رعایت نکات تخصصی عکاسی می توانید، در مرحله ویرایش عکس پس زمینه آن را تغییر دهید.

اما به طور معمول در ادارات و مراجع قانونی پس زمینه عکس باید سفید باشد.‌ هنگام عکاسی پرسنلی حتماً از مشتری درباره مورد استفاده عکس سوال کنید.

چرا که عکس مربوط به پاسپورت و امور مربوط به خارج از ایران، با عکس مربوط به ادارات داخلی متفاوت می باشد. داشتن اطلاعات درست در این زمینه بسیار کمک کننده است و از کار اضافه و دردسر های احتمالی جلوگیری به عمل می آورد.

۲. ژست عکس پرسنلی

با اینکه به نظر می رسد، شخص در عکس پرسنلی هیچ ژست خاصی ندارد، ولی در واقع ژست عکس پرسنلی گرفته است. در این عکس توجه بر روی صورت فرد است.

شخص باید با کمر صاف نشسته و قوز نکند. شانه ها باید به صورت مستقیم با زاویه درست نسبت به سر و بدن قرار داشته باشد. شانه نباید افتاده باشد و نباید به سمت بالا گرفته شود.

صورت شخص نباید زاویه داشته باشد و باید به طور کامل رو به روی دوربین قرار گرفته باشد. حالت صورت باید معمولی باشد و سوژه نباید اخم نماید و یا لبخند بزند.

عکاس با قرار گرفتن در فاصله مناسب، حالت و زاویه مشتری را تنظیم نموده، تا سر در حالت درست قرار گیرد. موهای شخص نباید روی صورت را بپوشاند و گردی صورت شخص باید کاملاً مشخص باشد.
در عکاسی پرسنلی بانوان پوشش موی آنها باید کامل بوده باشد، به نحوی که گردی صورت کاملا مشخص بوده باشد و رعایت پوشش اسلامی در عکس پرسنلی مورد استفاده مراجع قانونی داخلی الزامی است.

اصول گرفتن عکس پرسنلی

۳. نورپردازی مناسب

هنگام عکاسی پرسنلی حتماً به نورپردازی توجه ویژه داشته باشید. اگر زاویه نور پردازی به درستی تنظیم نشده باشد، باعث ایجاد سایه بر روی صورت سوژه گردیده و کیفیت عکس پایین می آید.

بهترین حالت نورپردازی در عکس های پرسنلی تابش نور به موازات صورت سوژه از دو طرف شخص است. نورپردازی از بالا به پایین باعث می گردد، قسمت هایی از صورت سوژه بزرگتر و یا کوچکتر نشان داده شود و عکس کیفیت مطلوبی نداشته باشد.

مشتری نباید به منبع نور پردازی خیره شده و بهتر است زاویه نگاه سوژه به قسمت کنار دوربین باشد. البته عکاس با توجه به زاویه قرار گرفتن دوربین، جهت نگاه مشتری را تعیین می نماید.

۴. پوشش مناسب

هنگام عکاسی پرسنلی باید لباس مناسب بپوشید، تا پوشش مورد نظر ادارات و مراجع قانونی لحاظ گردد. هنگام عکاسی پرسنلی از پوشیدن لباس سفید خودداری کنید، چرا که در اکثر مواقع پس زمینه عکس نیز باید سفید باشد.

آقایان بهتر است، از لباس هایی استفاده کنند، که یقه داشته باشد. پوشیدن لباس های راحتی و بدون یقه توصیه نمی گردد. از آنجا که در ایران برای خانم ها پوشش اسلامی مد نظر است، بهتر است از مقنعه استفاده کنند.

۵. چاپ با کیفیت

در نهایت عکس گرفته شده با رعایت تمام اصول و ضوابط گفته شده، باید بر روی کاغذ با کیفیت و با درجه کیفیت عالی چاپ گردد. چنانچه هر یک موارد فوق لحاظ نشود، عکس گرفته شده کیفیت مناسب نداشته و یا اینکه توسط ادارات و مراجع قانونی پذیرفته نمی شود.

بهترین عکس پرسنلی

جمع بندی

عکس پرسنلی باید با اصول، تجربه و تخصص گرفته شود. برای عکاسی پرسنلی باید، صورت سوژه در مرکز توجه قرار گیرد و گردی آن به طور کامل مشخص باشد.

پس زمینه عکس معمولاً سفید بوده و در سایزهای کوچک چاپ می گردد. موارد استفاده عکس پرسنلی شناسنامه ، گواهینامه، مدارک تحصیلی و .. است. نورپردازی عکس پرسنلی از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است.

عکس پرسنلی باید واضح و شفاف بوده باشد و نباید سایه داشته باشد. رعایت پوشش مناسب در عکس پرسنلی هم برای خانم ها و هم برای آقایان الزامی است.

عکاس حرفه‌ای موقع عکاسی پرسنلی زاویه و نحوه نشستن سوژه را تنظیم نموده، به طوری که ژست درست گرفته شود. به طور کلی در عکاسی پرسنلی ضوابط تعیین شده توسط ادارات و مراجع قانونی باید لحاظ گردد، تا عکس گرفته شده مورد تایید آنها واقع گردد.

دوستان عزیزی که علاقمند به آموزش عکاسی، آموزش رتوش حرفه ای عکس، آموزش میکس و مونتاژ فیلم، آموزش فتوشاپ لایتروم، چاپ و صحافی انواع آلبوم عروسی، تبدیل فیلم های قدیمی هستند کافیست به بهترین آتلیه عکس اصفهان مراجعه کنند.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *